Panda Velká a její kýchající mládě

Podle Wikipedie Panda velká patří mezi ohrožené druhy, odhaduje se, že je jich na světě posledních 1000 kusů. Tato zvířata žijí v oblastech s nadmořskou výškou 1500-4000 m n. m., kde se vyskytují pralesy s dostatkem bambusu. Ten je hlavní součástí jejich jídelníčku. Živí se bambusovým listím a výhonky. Dokáží sníst až 40 kg bambusových listů a 12-14 kg ostatních listů a trávy. Z potravy zpracovávají proteiny a cukry. Ačkoliv patří mezi masožravce, ale jsou moc pomalé, aby si ulovily nějaké zvířátko, a proto jedí bambus, který má velmi šťavnaté listy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zábavná videa se štítky , , , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Komentáře nejsou povoleny.